Maak een afspraak

Julienne Vaessen
Voedingsadvies

Wolfhagen 34
6365 BM Schinnen

06 538 199 06
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Referenties

Langs deze weg wil ik je heel hartelijk bedanken voor .. meer lezen

Lichaamsanalyse met de lichaamsvetmeter van Vaessen Voedingsadvies

Vaessen Voedingsadvies maakt voor het advies gebruik van uw individuele lichaamsanalyse waarbij met geavanceerde apparatuur inzicht gekregen wordt in verschillende grootheden die van belang zijn bij het bepalen van een optimaal voedingsadvies.
Zo krijgt u bijvoorbeeld inzicht in:

  • Uw vetpercentage: Het vetpercentage vertelt u over de hoeveelheid lichaamsvet in verhouding tot het lichaamsgewicht.
  • Uw visceraal vet: Dit is het vet dat zich in de buikholte en rond de vitale organen in de onderbuik bevindt. Onderzoek toont aan dat de verdeling van vet zelfs bij constant gewicht en lichaamsvet verandert en zich naar de onderbuik verplaatst, vooral na de menopauze. Het in stand houden van gezonde viscerale vetgehaltes kan de kans op bepaalde ziekten, zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en de start van type 2 diabetes verlagen.
  • Uw basaal metabolisme (BM): Dit is het minimale energieverbruik dat u nodig heeft in een rusttoestand om alle organen doeltreffend te laten functioneren, zoals uw ademhalingsorganen, bloedvatenstelsel, zenuwstelsel, lever, nieren en andere organen.
    U verbrandt calorieën terwijl u slaapt. Ongeveer 70% van de calorieën die we elke dag verbranden, worden voor uw basaal metabolisme gebruikt. Bovendien gebruikt u energie tijdens het uitvoeren van allerlei activiteiten. Hoe intensiever de activiteit, des te meer calorieën u verbrandt. De reden hiervoor is dat de skeletspier (die ongeveer 40% van uw lichaamsgewicht vertegenwoordigt) als uw metabolische motor fungeert en een grote hoeveelheid energie verbruikt. Uw basaal metabolisme wordt sterk beïnvloed door uw spiermassa en daarom neemt uw basaal metabolisme toe wanneer uw spiermassa toeneemt. Aan de hand van onderzoeken bij gezonde personen hebben wetenschappers vastgesteld dat het basaal metabolisme van personen verandert naarmate ze ouder worden. Het basaal metabolisme stijgt wanneer een mens volwassen wordt. Na een piek op de leeftijd van 16 of 17 jaar begint het geleidelijk aan te dalen. Een hoger basaal metabolisme verhoogt het aantal verbruikte calorieën en verlaagt het lichaamsvetpercentage. Het verliezen van lichaamsvet en gewicht is veel moeilijker met een laag basaal metabolisme.
  • Uw metabolische leeftijd: Deze functie berekent uw basaal metabolisme en duidt de gemiddelde leeftijd aan die hiermee geassocieerd wordt. Als uw metabolische leeftijd hoger is dan uw werkelijke leeftijd is dit een aanduiding dat u uw basale metabolisme moet toenemen. Meer lichamelijke activiteiten bouwen spierweefsel op en dit verbetert uw metabolische leeftijd.
  • Natuurlijk worden nog extra variabelen bepaald, zoals bijvoorbeeld uw BMI en de hoeveelheid vetmassa, spiermassa, botmassa en vocht.
  • Na elk consult krijgt u een overzicht met uitleg, zodat u uw ontwikkeling in de tijd kunt blijven volgen. De ervaring leert dat de gecombineerde aanpak van coaching en lichaamsanalyse erg motiverend is en een eventueel gewenste verandering van uw gedrag stimuleert.

Benieuwd naar wat Vaessen Voedingsadvies voor u kan betekenen, maak dan gelijk een afspraak.