Maak een afspraak

Julienne Vaessen
Voedingsadvies

Wolfhagen 34
6365 BM Schinnen

06 538 199 06
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Referenties

Langs deze weg wil ik je heel hartelijk bedanken voor .. meer lezen

Diëtist of voedingsconsulent?Vaak denkt men dat een gewichts- of voedingsconsulent hetzelfde is als een diëtist. Dit is echter niet het geval. De titel diëtist is een beschermde titel. Om deze titel te mogen gebruiken moet de vierjarige hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek succesvol zijn afgerond. Deze studie is niet alleen gericht op kennis over voeding, maar biedt ook medische kennis.

De titel gewichtsconsulent is geen beschermde titel. Dit betekent dat iedereen zich in principe gewichtsconsulent mag noemen. Artsen zullen bij complexe vormen van overgewicht, bij medische indicaties en/of indien uw overgewicht een psychische oorzaak heeft, altijd doorverwijzen naar een diëtist.

Een te hoog cholesterolgehalte, te hoge bloeddruk, maag en darmklachten, diabetes, over- of ondergewicht kunnen ook redenen zijn waarom iemand naar een diëtist wordt verwezen. Er is vaak een medische reden waarom iemand moet afvallen of waarom de voeding moet worden aangepast. Een diëtist heeft de nodige medische kennis in combinatie met voedingskennis om een dieet samen te stellen. Dit zit ook in de definitie van het woord dieet: "voeding die om medische redenen aan specifieke eisen moet voldoen ten behoeve van een individu".

Andere doelgroepen van de diëtist zijn onder andere: kinderen, zwangere vrouwen, (top)sporters, obesen en mensen met eetstoornissen of COPD.

Sinds enige jaren is de diëtist vrij toegankelijk. Dit betekent dat u geen verwijzing van een huisarts nodig heeft. Voedings- en dieetadvisering wordt (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor uw eigen polisvoorwaarden. 

Julienne Vaessen is diëtist en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Benieuwd naar wat Vaessen Voedingsadvies voor u kan betekenen, maak dan gelijk een afspraak.